Kommunikáljon a kisbabájával

866
HOZZÁSZÓLÁS:

Ma már pontosan meg lehet határozni, mikortól hall a magzat, mikor nyitja ki a szemét, mikor nő ki a haja, de azt is, hogy mikortól érez fájdalmat és mikortól képes emlékezni. Mindez úgy az 5. hónaptól számítható, tehát jóval a szülést megelőzően.canstockphoto5058335

Kommunikáljon kisbabájával

Kár volna elmulasztani azt az időszakot, amikor a baba először kezd figyelni a környezetére. Most a mama jelenti neki az egész világot. Nagyon jól ki lehet tapasztalni, mire hogy reagál, mennyiben hatnak rá az Önt ért ingerek. Lehetőleg kerüljék a kellemetlen élményeket!

Minél kifinomultabb lesz a baba érzékelése, annál érzékenyebben fogja fel a külső eseményeket, a mozgást, a csöndet, a zajokat, a hangokat, de a belső érzelmi-lelki eredetű változásokat, pl. örömet, stresszt, félelmet, ijedséget is. Az értelmi fejlődés azonban sokkal tovább tart, nem zárul le a magzati léttel. Az agy érési folyamatai majd csak a 2. életévben fejeződnek be.

A terhesség előrehaladott szakaszában többször van rá példa, hogy a simogatás megnyugtatja a babát: érzékeli az egyenletes, lassú légzést, talán azt a kellemes hangot is hallja, ahogy a simogató kéz ide-oda siklik a mamája hasán.

Már érzi az első magzatmozgásokat

A kisbaba elevenségét úgy a 20. bét körül észleli először. Még nagyon finom kis figyelmeztetések ezek, de félreérthetetlenül utalnak a gyermek jelenlétére. Később a gyönge kis kopogtatás bokszolássá, rugdalózássá erősödik majd.

Beszélgessen gyermekével, és énekeljen neki!

A magzat a 26. és 28. bét között reagál először a zajokra. Megtanulja megkülönböztetni a hangokat. Nemsokára az anyjáét és az apjáét is megismeri. Beszéljen hozzá a terhesség vége felé nyugodt, kedves hangon, énekeljen vagy játsszon neki lágy dallamokat, vagy lazítson úgy, hogy közben kellemes zenét hallgat. Nagyon érdekes megfigyelni, hogyan viselkedik ilyenkor.

866
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]