Így kímélheti lábait és gerincét várandósság alatt

901
HOZZÁSZÓLÁS:

A vénáknak várandóság alatt egy-másfél literrel több vért kell a szívhez továbbítaniuk, mint máskor. Ez az oka, hogy lassul a vér visszaáramlása, s a láb felpüffed, elnehezedik. Minthogy a fokozott hormontermelés miatt az ízületek is lágyabbak lesznek, a talp süllyedhet, s a boka könnyen kibicsaklik.gerincferdules-gerinctorna-gerincserv-06

Hagyja tehát nyugodtan a szekrényben a tűsarkú cipőt, és a következő hónapokban járjon lapos sarkú, kényelmes cipőben. Ha a testsúly a teljes talpra nehezedik, a hát nem nyomja annyira a keresztcsontot, és kevésbé fáj a kismama háta. Ha valaki állómunkát végez, vegyen egy sámlit, és felváltva nyugtassa rajta egyik, majd a másik lábát – ezáltal tehermentesíti a gerincoszlopát.

Járás közben a testsúly lehetőleg egyformán terhelje a két lábat. Ezt úgy érheti el, ha figyel a hátára. Hajoljon előre úgy, hogy a keresztcsonti mélyedés eltűnjön. Azután tolja előre a mellkasát úgy, hogy a gerincoszlopa fel a fejéig egyenes legyen, és tehermentesüljön. Ennek a tartásnak a begyakorlása különösen az utolsó hónapokban nagyon hasznos.

Nem kell kacsázni

Ha nagyon megterheli a sarkát, az eredmény a kismamákra jellemző kacsázó járás. Hogy ezt elkerülje, tudatosan gördüljön végig a sarkától a lábujjhegyéig, így a testsúly automatikusan eloszlik az egész talpon. Az ilyen járást és a szükséges egyenes testtartást úgy gyakorolhatja be, ha egy nagyobb könyvet tesz a fejére, és egészen kis lépéseket tesz. Ezt a gyakorlatot naponta akár többször is elvégezheti.

Ha teheti, kocogjon mezítláb a homokban. Ez jótékonyan hat kétszeresen is megterhelt lábaira. Ha a ház körül van gyep, reggelente néhány percig futkározzon a harmatos füvön.

901
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]